Projektorer

Skifter billedet mellem forskellige formater - opleves billedet som for lille/for stort ved disse skift?


Der er ikke fejl på tv22et. Du har sandsynligvis aktiveret automatisk indstilling af billedformat. Billedet vil da skifte mellem bredformat (16:9) og standard (4:3), afhængigt af hvad der sendes. Se i tv'ets betjeningsvejledning, hvordan du slår automatisk indstilling af billedformat fra. Det gøres som regel med en knap på fjernbetjeningen.

 

Er billedet meget mørkt, eller er der slet ikke noget billede?


Du har sandsynligvis en lofts-/bagprojektor, som er baseret på LCD-teknologi. Alle modeller med denne teknologi indeholder en pære. Disse pærer har en vis levetid, før de anses for at være brugt op, så de skal udskiftes. Hvis lampen svigter, bliver billedet sort. Hvis den er ved at svigte, bliver billedet mørkt. Lampen er en forbrugsdel, som ikke er omfattet af forsikringen. For at finde ud af, om dit tv har en pære indbygget eller ej, beder vi dig se i betjeningsvejledningen eller kontakte producentens support.

 

Er der små pletter på billedet?


Det skyldes sandsynligvis støv, som er havnet på objektivet. Alle LCD-projektorer har en ventilator, som afkøler pæren. Foran ventilatoren sidder der et filter, som skal forhindre støv i at blive suget ind fra omgivelserne. Dette filter skal af og til rengøres. Hvis det ikke sker, resulterer det i, at støv kan passere forbi filteret og placere sig ved pæren, så dette fejlsymptom opstår. Forsikringen dækker ikke rengøring af tv'et.