Vaskemaskiner

Lækker der vand ud på gulvet, når du bruger maskinen?


Kontroller, at afløbsslangen går ned i afløbet. Kontroller også afløbet ved forsigtigt at hælde en halv spand vand direkte ned i afløbshullet. Hvis det flyder over, er afløbet stoppet, og der er ikke fejl på din vaskemaskine. Overvej også at kontrollere en eventuel forlængerslange, hvis du eller installatøren har tilsluttet en. Hvis der er forlængerslangen, der lækker, så dækker forsikringen ikke omkostninger for udbedring.

 

Standser maskinen under brug eller viser den en fejlmeddelelse?


Der sidder en låge nederst på fronten eller på siden af maskinen. Bag denne låge sidder der et filter. Kontroller, at filteret ikke er stoppet af støv, sæbe eller andre genstande.

 

Lugter maskinen dårligt, eller kommer der pletter/streger på tøjet, når du bruger maskinen?


Fejlen skyldes ofte bakterievækst, for høj dosering af vaskemiddel i forhold til vandmængden, vaskemiddel med zeolit eller hårdt/kalkholdigt vand. Følg anvisningerne nedenfor for at slippe af med problemet:

 

VIGTIGT: Nedenstående midler må ikke blandes, da der herved kan udvikles sundhedsfarlige luftarter.

1) Vask 3-5 gange ved 60 grader med en halv deciliter klorholdigt maskinopvaskemiddel eller ved 40 grader med 1-2 deciliter klorin. Tøm afløbssien efter hver vask.

2) Vask en gang ved 60 grader uden noget middel eller tilsætningsstof for at skylle klorresterne ud af maskinen.

3) Vask 3 gange ved 60 grader med 30 gram citronsyre.

4) Vask en gang til ved 60 grader uden noget middel eller tilsætningsstof eller kør et skylleprogram for at skylle alle rester ud.